Hormon Blog

Jeg vil gerne dele min viden med dig. Jeg arbejder for 'det gode liv', og her på min blog kan du læse artikler, der alle handler om 'everything you need to know to feel good'.

Østrogen - det hormon der gør kvinde til kvinde, men også kan skabe kræft.

Der findes en del myter, misforståelser og fejl opfattelser vedr. østrogen derfor vil jeg over de næste blogs fokuserer på de forskellige østrogener, ”menneske” made, ”plante” made og ”man” made og hvordan de påvirker kroppen, i håb om at du får en anden opfattelse af det fantastiske hormon.

Så lad os starte med “menneske” made

  1. Menneske østrogen er en gruppe eller familie af hormoner, da giver beskeder til cellerne, som skaber en østrogen lignende virkning. De stor spiller er Østron E1, Østradiol E2 og Østriol E3. Østrogenerne taler direkte med celle kernen og dermed laver ændringer i DNA funktioner, som for alvor påvirker cellens aktivitet. Østrogenerne afleverer deres beskeder via de så kaldte alpha og beta receptorer (nøglehul), og ja hver receptor modtager forskellige beskeder (meget vigtig relateret til østrogen drivet kræft former, mere om det i en senere blog – Østrogen og Kræft).
  1. Østrogenerne er steroid hormoner, som betyder at de er lavet fra kolesterol.
  1. Østrogener er anabolske hormoner (en slags anabolsk steroid), som betyder at de er opbyggende hormoner, dvs. de sender beskeder at cellerne skal formere sig. Østrogenerne hjælper os bygger og samler fedtvæv, der hvor kvinder samler fedt, (bryster, balder og lår), bygger og vedligeholder knoglevæv, bygger kollagen for stærk hud, og mere. Disse funktioner er nødvendige fra den dag vi er født til den dag vi døder.
  1. Østrogenerne er neuro-steroider, som betyder at de assisterer i hjernen og nervesystemet. Østrogenerne hjælpe hukommelsen, dit humør, får dig til at føle dig som en kvinde, og mere. Disse funktioner er også nødvendige fra den dag vi er født til den dag vi døder.
  1. Østrogenerne påvirker adskillige fysiologiske processer, de virker anti-inflammatoriske, de udvider blodkar, de nedsætter LDL kolesterol og øger HDL kolesterol, de optimerer insulins aktivitet og dermed nedsætter din risiko for insulin resistens, og meget mere. Disse funktioner er også nødvendige fra den dag vi er født til den dag vi døder.
  1. Østrogenerne er sex og fertilitets hormoner, disse funktioner er tids begrænset. Din seksualitet starter ved puberteten og fortsætter forhåbentlig resten af livet. Fertiliteten starter ved puberteten og stoppe omkring overgangen.

Kort sagt hvis du er en kvinder giver østrogen dig dine babser og booty, gør dig liderlig og hjælpe gør dig gravid.

Østrogenerne er produceret livet igennem i binyrerne, leveren, fedtceller, bryster og hjernen men i æggestokkerne og livmoderen kun fra puberteten til overgangen.

Så det billede jeg forsøger at male er at østrogenerne er meget mere end bare sex og fertilitets hormoner, de er ansvarlige for mange fysiologiske funktioner og disse funktioner er lige så vigtige når du er 50+ som 25. Det spørgsmål du burde spørge dig selv er ”kan jeg ældes med styrke og lidenskab uden optimale østrogenniveauer?”

Tag min Hormone Fitness Test https://sally-walker.com/index.php/en/know-how-tank/test-yourself/hormonefitness-test og tjek dit østrogenniveau.

Hvor mange X’s har du i lav østrogen sektion?

I min næste blog kigger vi på de mulige årsager for lav østrogener og “what to do”.

De bedste hilsener

Sally Walker

Er dine symptomer relateret til højt Østrogen-nive...
Hormontestning Resume
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
søndag, 18. august 2019