Hormon Blog

Jeg vil gerne dele min viden med dig. Jeg arbejder for 'det gode liv', og her på min blog kan du læse artikler, der alle handler om 'everything you need to know to feel good'.

Hvordan er hormoner kontrolleret

Ok så lad os fortsætte med de basale

Hormoner er produceret i kirtler

Skjoldbrusk, Thymus, Binyrer, Bugspyt, Æggestokke, Testikler, er alle sammen kirtler ansvarlige for at producere hormoner da afleverer beskeder til dine celler.

Nogen hormoner taler med alle celler, såsom Skjoldbrusk (stofskift) og andre taler med specifikke celler såsom testosteron og østrogener

Kirtlerne modtager beskeder fra hjerne om at producere deres specifik hormon, dvs. at kontrol af hvilke hormon er produceret er kontrolleret fra den del af hjernen da hedder Hypothalamus

Den Hypothalamus sender beskeder til en anden del af hjerne kaldt Hypofysen, som sender beskeder direkte til kirtlerne.

Den Hypothalamus laver dens beslutninger baseret på den input modtaget fra dine 5 sanser, de forskellige molekyle mængde i dit blod, såsom hormoner, glukose, kalcium, mm., samt din følelsesmæssige tilstand, dit stofskift, puls, osv.

Fx dit blodsukker er høj fordi du har spist kulhydrater, insulin det hormon produceret i bugspytkirtel har den opgave at fortæller cellerne at indtage glukose fra blodet og dermed sænker blodsukkerniveauet. Blodsukker niveauer er nøje overvåget af den Hypothalamus, som vil fortsætte sende beskeder til bugspytkirtlen om at producere insulin indtil blodsukkerniveauet er hensigtsmæssigt – et sted mellem 4 – 7 mmol/L.

Men når vi kigger på det store billede er det DIG der kontrollerer inputtet og det gøre DIG ansvarlige for hvilket hormon er produceret. Når alt kommer til alt er det dit livsstilsvaner der dikterer din hormonbalance og ændringer i nogen af de vaner vil ændre på dit hormonstatus.

Næste gange vil jeg gennemgå de forskellige hormoner og hvilken kirtler er ansvarlige for deres produktion. Så er vi færdig med de basale og vi kan begynde at kigge på specifikke hormoner, hvordan vi kan teste dem, deres styrke, symptomer af ubalancer og hvordan du kan fikse dem.

De bedste hilsener

Sally Walker

Hvor mange hormoner har du?
Artikel i Alt for Dame
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
lørdag, 25. maj 2019