Hormon Blog

Jeg vil gerne dele min viden med dig. Jeg arbejder for 'det gode liv', og her på min blog kan du læse artikler, der alle handler om 'everything you need to know to feel good'.

Hormontests part 2 - spytprøve for at måle hormoner

Mange af mine kollegaer anbefaler spytprøve som den bedste made at male hormoner. Er det rigtig?

Her er fordele og ulemper så du kan lave din egen beslutning, men husk at få et billede af dit hormonniveau er vigtig, hvis du ikke tester så gætter du.

  1. En spytprøve laves ikke hos lægen, du skal selv betale, samt finder en terapeut der kan hjælpe dig med at fortolke resultater.
  2. En spytprøve er ikke indtrængende, dog spyttet opsuges af relative store bomuldsstaver som holdes i munden omkring et minut af gangen, som for nogen kan virke ubehagelig.
  3. Som med en blodprøve giver spyttet hormonniveauer fra test øjeblikket.
  4. En spytprøve siges at være den mindst pålidelige måde at teste hormoner og er ikke vel accepteret af lægeverden. Testen er meget afhængig af laboratoriets kvalitet og standardisering og resultaterne kan ofte ikke dupliceres hos andre laboratorier.
  5. Ved brug af spytopsamling af via bomuldsvat er hormonniveauer af steroidhormoner er ofte malt som højtliggende i forhold til blod- og urin-målinger.
  6. En spytprøve er begrænset til at måle Steroid hormoner, såsom cortisol, østrogener, progesteron, testosteron
  7. En spytprøve kan bruges til at male hormoncykler, såsom østrogen, progesteron og cortisol.
  8. En spytprøve måler de fri hormon, ikke dem bundet til proteiner, som tilbyder et klart billede af de aktive hormoner.
  9. En spytprøve måler ikke metabolitter (de molekyler lavet fra hormonnedbrydning), som er meget vigtig for at kontrollere østrogener, da vis østrogenmetabolitter vil øge din risiko for bryst og testikel kræft.

 

Næste gange ser vi på urin som en måde at måle hormoner

De bedste hilsener

Sally Walker

Hormontestning Resume
Hormontests part 2 – hvad er bedst, blod, spyt ell...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
søndag, 18. august 2019