Hormon Blog

Jeg vil gerne dele min viden med dig. Jeg arbejder for 'det gode liv', og her på min blog kan du læse artikler, der alle handler om 'everything you need to know to feel good'.

Hormontest part 2 - urinprøve

I almindelighed var urinprøve den først laboratorisktest udført og har været i brug gennem flere tusinde år.

Urinprøver er stadig betragtet som en vigtig redskab for at opsamle afgørende diagnostiske information.

Urin er en ustabil væske, hvor ændringer i dens komposition begynder straks efter opsamling, som gør opsamling, opbevaring og håndtering meget vigtig når det gælder prøvens integritet.

I dag kigger vi på fordele og ulemper ved 24 timers urinprøver for at måle hormoner og de 2 metoder som jeg vil referere til er standard og DUTCH (Dried Urine Test Comprehensive Hormones)

 1. Standard og DUTCH urinprøver er ikke indtrængende og vel accepteret af lægeverden. 24 timer prøver fjerner en eventuel fejl målinger pga. daglig svingninger i hormonniveauer.
 2. Standard tester er fortaget via din GP
 3. DUTCH tester er fortaget via en kvalificeret terapeut, og du betaler selv for testen og fortolkning.
 4. Standard og DUTCH tester kun steroid hormoner
 5. Trods det at en DUTCH test koster mere end både blod og spyt, tester DUTCH flere hormoner og hormon-metabolitter (de molekyler skabt fra nedbrydning af hormoner) end blod og spyt til sammen, som resulterer i en støre mængde information og dermed mulighed for mere præcise vejledning og behandling.
 6. Standard testen indebære at du samle din urin i et sterilbære gennem en 24 timer periode, som kan være ubelejlig. Samling af urinen på denne måde øger risiko for forurening, da urinen stå mere end 24 timer før den er analyseret. Den opsamlet urin giver et billede den mængde af steroid hormon fx cortisol der er produceret gennem de 24 timer.
 7. DUTCH testen indebærer at du gennemvæder sterilpapir med din urin på 4 bestemte tidspunkter i løbet af en 24 timers periode, og lad papiret tørre. Den opsamlingsmetode nedsætter risiko for forurening. Da hormonet cortisol har en 24 timers cyklus giver opsamlinger et billede af cortisol produktion ved de 4 tidspunkter, som sammenlignes med den kendte ”normale” produktion. Desuden får du et billede af den total 24 timers opsamlet produktion ved at kombinere de 4 opsamlinger. En kombination af de 2 resultater giver et støre billede af cortisol produktion og dermed hvor gode din krop er til at håndtere stress.
 8. Standard og DUTCH tester måler østrogen, progesteron og testosteron metabolitter.
 9. Standard og DUTCH tester måler alle 3 østrogener (østron, østradiol, og østriol) og deres metabolitter, inkl. forhold mellem de bestemte metabolitter og dermed dit risiko for at udvikle en østrogen drivet kræft.
 10. DUTCH testen måler cortisol metabolitter som giver et billede af din krops evne til at rydde cortisol ude af kroppen.
 11. DUTCH kan bruges til at trække østrogen og progesteron produktion i deres 28 dage cyklus. Værdifulde for at vurdere den bedste behandling vedr. PMS, graviditets problemer, pre-overgang / overgang, mm..

Mine anbefaling vedr. hormontestning er DUTCH, som er den absolut gold standard når det gælder steroid hormoner (samt alle de andre molekyler).

Husk hvis du ikke tester så gætter du og hvis du beslutter dig for at teste vælger den bedste.

Tjek denne link https://gc.nordicvms.com/Catalogue.aspx for mere information vedr. de forskellige DUTCH tester.

Hvis du bestiller via linket sikrer du mig som terapeut.

DUTCH Complete https://gc.nordicvms.com/product-dutch_complete%E2%84%A2-2064 giver den mest omfattende hormonbillede og tester også:

 1. Melatonin niveauer, som vil klarlægge om din dårlig søvn stammer fra lav melatonin eller ej.
 2. Mængde af oxidativ stress, og dermed niveauet af frie radikaler og hvor udsat dit DNA er.
 3. Mængde af organisksyrer (nedbrydnings molekyler) af vitamin B6 og B12, som indikerer mangel af disse vitaminer med et øget risiko for dysfunktion i adskillige biokemiske processor, såsom metylering.
 4. Mængde af organisksyre af glutathion, som er en af kroppens mest potent antioxidant.
 5. Metabolitterne af hjerne kemikalierne dopamin, noradrenalin og serotonin og dermed om deres mangel er årsag til din træthed, dårlig humør, mm.

Skriv til mig Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du behøver mere vejledning vedr. hvilken test er bedst for dig.

De bedste hilsener

Sally Walker

Hormontestning Resume
Hormontests part 2 - spytprøve for at måle hormone...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
fredag, 22. marts 2019