Hormon Blog

Jeg vil gerne dele min viden med dig. Jeg arbejder for 'det gode liv', og her på min blog kan du læse artikler, der alle handler om 'everything you need to know to feel good'.

Er dine symptomer relateret til lavt Østrogen-niveau?

Døjer du med nogle af følgende symptomer; hedeture, tørhed i skeden, dårlig hukommelsen, tristhed, eller er du ked af det uden årsag, dårlig søvn, ømhed og smerte over det hele, lav knogletæthed, problemer med at blive gravid, uregelmæssige menstruationer?

Det er sandsynligt, at din krop fortæller dig, at din østrogenproduktion er lav eller lavere, end den burde være.

Hvorfor

 1. Du er på vej i overgangsalderen, og dine æggestokker er ved at gøre klar til at gå på pension.
 2. Niveauet for hormonet Prolactin er højt, såsom under amning.
 3. Problemer et eller andet sted i kroppens tilbagemeldingssystem, som kontrollerer østrogen-produktion i æggestokkerne, såsom problemer i Hypothalamus eller Hypofysen og derved de beskeder, de sender til æggestokkerne.
 4. Strukturelle problemer i æggestokkerne
 5. Gener
 6. Ekstrem lav fedtprocent. Der ses ofte en reduktion af østrogen-produktion, når fedtprocenten er under 18 %. Kroppen beskytter sig selv mod en mulig graviditet. Det kan være som følge af ekstrem sportsudøvelse og træning eller pga. ekstremt vægttab ved slankekure eller en spiseforstyrrelse, såsom anorexi nervosa.
 7. Langvarig stress kan påvirke kroppens tilbagemeldingssystem, hvilket kan føre til mindre østrogen-produktion. Der kan være mange årsager til langvarig stress. Den oftest oversete er Gluten intolerance.
 8. Hvis medicin øger østrogen-udskillelse i leveren, kan dette resultere i mindre østrogen i omløb i resten af kroppen.

Løsninger

De forskellige løsninger er meget afhængige af årsagen, og der er 2 hovedårsager.

Årsag 1

Din østrogen-produktion i æggestokkerne er stoppet eller er lav pga. præ-overgangsalder eller overgangsalder. Dette er normalt og til at forvente - dog betyder det ikke, at du behøver at acceptere det.

Årsag 2

Din østrogen-produktion i æggestokkerne er i ubalance, hvilket kræver yderligere undersøgelser for at finde årsagen og dermed den bedste behandling.

Løsninger, Årsag 1 – Tilskud til / eller Erstatning af kroppens østrogen. Alle punkter nævnt nedenfor vil på en eller anden måde øge østrogenets beskeder og dermed fjerne / lindre dine symptomer.

 1. Spis fermenterede sojaprodukter, såsom miso og tempeh mindst 2 – 3 gange om ugen, eventuelt dagligt hvis du føler en positiv virkning.
 2. Fermenteret sojakosttilskud såsom Femarelle
 3. Forskellige urter såsom Rød Kløver, Sølvlys, Dong Quai,
 4. Forskellige olier såsom Kæmpenatlys, Hørfrø, Hjulkroner
 5. Østrogen-erstatningsterapi – (ØET, kaldet ERT på engelsk) - er en ekstremt virkningsfuld måde at løfte østrogen-niveauet. ØET vil fjerne/lindre mange af dine symptomer, ofte inden for få dage. Hvis du overvejer ØET, er det meget vigtigt at du orienterer dig om alle fordele og ulemper, så du kan vælge den bedste løsning for dig.
 • Søg information om de forskellige metoder, der kan bruges til at få østrogen ind i kroppen, såsom piller, plastrer, cremer, geler, implantater, stikpiller, mm. Tillige med disse produkters fordele og ulemper.
 • Søg information om de forskellige typer af østrogen, der bruges i ØET, østradiol eller østriol, bioidentiske eller ikke-bioidentiske og disses fordele og ulemper.
 • Hvis du stadig har din livmoder, er det afgørende, at du som udgangspunkt ikke bruger østrogen uden progesteron. Søg information om dette
 • Søg information om forskellene mellem progesteron og progestiner/gestagener.
 • Søg information om de risici og fordele, der er ved at bruge ØET.

Find en integrativ/funktionel læge eller terapeut som mig selv (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) for at få vejledning og støtte.

Løsninger for Årsag 2

Hvis du stadig er i dine fertile år, er en større efterforskning muligvis nødvendig for at fastslå årsagen.

Tests er ekstremt vigtige - hvis du ikke tester, så gætter du.

Mine favorittest vedr. østrogen og de andre steroid-hormoner er urintesten.

Mens du stadig har cyklus, er cyklus mapping-testen den mest fornuftige. Man har brug for at vide, hvordan en persons hormoner er igennem den 28 dage cyklus. Derfor anbefaler jeg https://gc.nordicvms.com/product-dutch_cycle_map-3151.

Hvis du er bekymret for, at dit stressniveau er den mulige årsag, så anbefaler jeg https://gc.nordicvms.com/product-dutch_cycle_mapping_dutch_complete-4052

At finde årsagen fører til en målrettet behandling.

Fx om dit østrogen-niveau er lavt i den først eller i den anden halvdel af cyklussen eller om det er lavt igennem alle 28 dage.

Østrogen-tilskud i tilfælde af lav eller ingen produktion vil føre til gode resultater og færre bivirkninger.

DUTCH-urinprøven giver et meget omfattende billede af, hvor årsagen kan ligge, og den kan også identificere et behov for flere tests, såsom hos din læge for at måle hjernens hormoner, FSH, LH og Prolactin, samt stofskifte.

Kan du identificere årsagen til dit lave østrogen-niveau fra årsagslisten? Min erfaring er, at disse 2 årsager bliver mere og mere udbredte.

 1. Ved ekstremt lav fedtprocent ses der ofte en reduktion af Østrogen–produktionen, som regel når fedtprocenten er under 18 %. Kroppen beskytter sig selv mod en mulig graviditet. Det kan være som følge af ekstrem sportsudøvelse og træning eller pga. ekstremt vægttab ved slankekure eller en spiseforstyrrelse, såsom anorexi nervosa.
 2. Langvarig stress kan påvirke kroppens tilbagemeldingssystem , hvilket kan føre til en lavere østrogen-produktion. Der kan være mange årsager til langvarig stress - den oftest oversete er Gluten-intolerance.

Jeg håber, at du fandt dagens artikel interessant.

Send mig en e-mail, hvis du har brug for mere hjælp Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Næste blog-indlæg vil handle om høje østrogen-niveauer.

De bedste hilsener

Sally Walker

Er dine symptomer relateret til højt Østrogen-nive...
Østrogen - det hormon der gør kvinde til kvinde, m...
 

Kommentarer

Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
Så du kan være den første til at kommentere på det.
Gæst
fredag, 22. marts 2019