DNA Diet

Laboratorieanalysen DNA Diet henvender sig til personer, der har problemer med vægttab og/eller vægtvedligeholdelse. Testen kan særligt anbefales personer, som har en formodning om, at de kan være genetisk disponeret for overvægt eller er overvægtige og har svært ved at tabe sig.

DNA Diet kortlægger genvariationer, som påvirker stofskifte -og forbrændingsprocesserne i kroppen og beskriver, hvordan disse variationer fungerer i samspil med kost og miljømæssige påvirkninger, og bruges til at planlægge individuelt tilpassede kost- og træningsprogrammer, med hensigt på at forebygge eller behandle overvægt. 

DNA Diet giver indsigt i:

  • Hvordan den individuelle responderer på kost og træning
  • Hvordan energifordelingen skal tilpasses den individuelle
  • Hvorvidt den individuelle er disponeret for langsom eller hurtig vægtøgning
  • Ved hvilken træningstype den individuelle genetisk set opnår størst vægttabsudbytte.


Forskning

Adskillige studier har identificeret genernes indflydelse på udvikling af overvægt. Herunder er der både identificeret gener, som i sig selv har indvirkning på udvikling af overvægt, samt hvordan gener, i samspil med miljø og kost kan påvirke disponeringen for overvægt. Der er også identificeret genetiske variationer, som kan have indflydelse på, hvordan personer responderer på kost og træning. Nogle genvariationer har f.eks. stor indflydelse på, i hvilken grad vi som mennesker reagerer på både fedtmængden og fedttypen i kosten. Andre genvariationer kan påvirke graden af træningsresponsen eller disponering for et vægttab.

Bray, M.S., Implications of Gene-Behavior Interactions: Prevention and Intervention for Obesity. Obesity, 2008. 16 (Supplement 3s): p. S72-S78.

Rankinen, T., et al., The Human Obesity Gene Map: The 2005 Update. Obesity, 2006. 14(4): p. 529-644.

Foredrag Bliv inspireret

Jeg tilbyder en række foredrag, der alle er med til at inspirere til det sunde liv.

Læs mere

Uddannelser Bliv Klogere

Bliv uddannet i at inspirere andre til fysisk og mental sundhed.

Læs mere

Vidensbank Tips og Tricks

Læs spændende artikler, tips, bøger eller test dig selv i vidensbanken.

Læs mere