DNA Life

DNA Life Profiler 

Forskningen indenfor genetik har været markant stigende de sidste mange år, og vores indsigt i og forståelse for menneskets arvemasse udvikler sig dag for dag. Den menneskelige arvemasse er 99,9 % ens for alle mennesker, mens den tilbageværende 0,1 % varierer fra person til person. Det er denne lille procentdel, som gør, at hvert enkelt menneske er unikt, og som tilmed har indflydelse på, hvordan vi responderer på fødevarer, træning og andre miljømæssige faktorer. Udvalgte gener og deres variationer er blevet nærstuderet i relation til metabolske processer i kroppen, livsstilssygdomme, sportsmæssig præstationspotentiale og kostindtag og gør det nu muligt at tilføje ekstra viden om personers genetiske billede, til et ellers målrettet behandlingsprogram.

Kost, livsstil, træning og andre miljømæssige påvirkning er faktorer som ikke bør undervurderes. Forskningen peger netop på, at der ved hjælp af disse strategier kan påvirke, hvorvidt gener kan tændes eller slukkes. Kort sagt, ved at kende en persons genetik og dermed den individuelle respons på kost, træning og miljø, kan man skræddersy en tilpasset og målrettet plan, der viser resultater inden for kort tid.

Denne relativt nye viden anser jeg, som værende et meget nyttigt værktøj i mine behandlinger og planlægning af optimale kost-, trænings- og livsstilsstrategier. Jeg tilbyder derfor tre DNA laboratorieprøver, med fokus på sundhed og livsstilssygdomme (DNA Health), samt vægttab (DNA Diet) og sportsmæssig præstationspotentiale (DNA Fit). De tre laboratorieprøver er brugbare til dig, der ønsker en individuel tilpasset strategi baseret på hvilke kost-, trænings- og livsstilsstrategier dine gener responderer bedst på.

Udvælgelse af gener

Flere hundrede gener har sammenhæng med overvægt, vægtvedligeholdelse, livsstilssygdomme og sportsmæssig præstation. De udvalgte gener i de tre laboratorieprøver er udvalgt, da de er de mest veldokumenterede gener. Der er således en dokumenteret påvirkning mellem samtlige gener og miljø. Endvidere er der i alle udvalgte gener observeret en positiv effekt ved ændring af kost og livsstil. Samtlige gener er desuden understøttet af minimum 3 publicerede studier for at underbygge evidensen.

Metode for opsamling 

Genprøverne tages ved at skrabe spyt og celler fra indersiden af kinden med en vatpind. Herefter sendes prøven til Nordic Laboratories. Prøvesvaret vil være klart ca. 14 dage efter at Nordic Laboratories har modtaget prøven.

Gennemgang af dine resultater        

Når dit prøvesvar er færdigbehandlet bruges det som udgangspunkt for en 90 minutters konsultation. Dine resultater gennemgås nøje og forklares, og en handlingsplan udarbejdes og et videre forløb aftales efter behov.

DNA

Min mening om DNA life

Jeg har arbejdet med menneskesundhed gennem 35 år, og har altid stræbt efter at være målrettet i mine vejledninger og anbefalinger. DNA testing er det mest målrettede værktøj, jeg har kendskab til.
 
DNA testing giver mig et overblik over diverse biokemiske processor i kroppen og personens eventuelle fejl og/eller svagheder. Ud fra det kan jeg vejlede omkring, hvilke ernæringsstrategier og livsstilsindgreb der skal til, som målrettet støtter disse fejl/svagheder.
 
Jeg betragter en DNA test som en slags "kropshåndbog", som fortæller hvilken benzin kroppen kører bedst på, og hvilke svagheder der er sandsynlige, og dermed skal beskyttes mod.
 
Alle burde være født med sådan en håndbog - det ser jeg som det mest optimale forebyggende tiltag, enhver kan gøre for sig selv.
 
"Know your genes - Know yourself - Know your health strategi".

Foredrag Bliv inspireret

Jeg tilbyder en række foredrag, der alle er med til at inspirere til det sunde liv.

Læs mere

Uddannelser Bliv Klogere

Bliv uddannet i at inspirere andre til fysisk og mental sundhed.

Læs mere

Vidensbank Tips og Tricks

Læs spændende artikler, tips, bøger eller test dig selv i vidensbanken.

Læs mere